En el nostre context cultural ignorem des de fa molts anys una part de la nostra expressió psíquica com són els somnis i no som conscients del regal que pot suposar estar-hi en contacte i treballar amb ells per a conèixer-nos millor i, fins i tot, per a millorar el nostre estat de salut.

En èpoques de cansament, confusió, tristor, por o ansietat, poden fer-se especialment presents, inclús en forma de malsons, i no sabem com desfer-nos d’ells o què estan expressant.

Els somnis, a través d’un llenguatge simbòlic molt connectat al nostre món emocional, ens ofereixen l’oportunitat de contactar amb un coneixement profund de nosaltres mateixos i un ventall creatiu de recursos propis molt més ampli que el que disposem en la nostra vida de vigília.

El treball d’integració de somnis ens ajuda a considerar-nos des de la nostra totalitat, a contactar amb les pors i amb les emocions reprimides, però també amb tot el potencial d’allò que també som i que no ens permetem ser.

Fer comprensions des de l’arrel pot ajudar a desplegar el potencial de la persona, transformant els problemes en oportunitats d’aprenentatge que afavoreixin la plenitud i la salut, i fins i tot pot permetre connectar amb la recerca d’un sentit transcendent amb relació a la mateixa vida i a la realitat.

Professionals

Dra. ESTEFANIA MORENO-